CORNUCÒPIA

Cornucòpia es crea l'any 2017 per iniciativa dels clarinetistes Sílvia Insa, Joan Sempere i Rafel Caldentey, músics residents a Mallorca, amb la intenció de, per un costat, redescobrir i, per l’altre, ampliar el repertori per cornos di bassetto, des del s.XVIII fins als nostres dies. L'amor pel seu instrument i la curiositat per recuperar i revaloritzar repertoris poc freqüents impulsa Cornucòpia a programar compositors fonamentals del Classicisme vienès juntament amb autors menys coneguts, però d’una qualitat injustament negligida. Cornucòpia beu de fonts clàssiques i ha encarregat també música de nova creació a compositors com Josep Maria Guix, Mercè Pons, Josep Prohens o Salvador Sebastià, entre d’altres. A més, ofereix programes on, sovint, convida un o més artistes per enriquir i arrodonir l'experiència de concert. Són col·laboradors habituals Jessica Tamarit i Juanjo Pardo (clarinets), així com Irene Gili, Pilar Riera i Miquel Company (veus).
Cornucòpia ha actuat als principals festivals i sales de concert de les Illes Balears. 

Rafel Caldentey Crego

Inicia els seus estudis musicals en la seva infantesa a les Escoles Municipals de Música de Felanitx i Artà, on tindrà com a professor de clarinet a Tomàs Picornell. 

Finalitza la seva formació a Espanya amb Pedro Garbajosa i Justo Sanz, al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid, i després es trasllada a Alemanya, on cursarà estudis amb Norbert Kaiser a la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst, Stuttgart. Obté títols de postgrau en clarinet, a la Musikhochschule Köln (Konzert Examen) i a la Thornton School of Music de la University of Southern California (Graduate Certificate) amb Ralph Manno i Yehuda Gilad com a professors, respectivament. A més, finalitza el Màster en Música Antiga amb el professor Lorenzo Coppola a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). 

La seva experiència dins la música de cambra s´ha vist fortament desenvolupada al llarg de dos anys com a músic en residència dels ensembles Villa Musica -Magúncia, i Ensemble Modern -Fràncfort. 

Compagina la seva feina de professor músic de la Banda Municipal de Música de Palma amb col·laboracions en els cercles de música antiga i contemporània de l’illa. 

És llicenciat en Filologia Clàssica per la Universidad Complutense de Madrid. 

Sílvia Insa Llopis
Comença els seus estudis musicals al seu poble natal (Cocentaina) i posteriorment al Conservatori Superior de Música "Óscar Esplà" d'Alacant on obté Matrícula d'Honor  i Premi Extraordinari Fi de carrera en clarinet i música de cambra. Amplia estudis a València, Barcelona i Mozarteum de Salzburg.
Molt activa dins el món de la música de cambra, és membre de formacions estables tals com: CORNUCÒPIA (trio de cornos di bassetto) i Harmonie du Soir Ensemble, amb qui ha enregistrat dos discs per al segell discogràfic PlayClassics (Mozart and Beethoven wind Quintets / Música francesa per Quintet i piano).
Ha estat membre d'orquestres joves tals com: Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOVG)  i  Joven Orquesta Nacional de España (JONDE).
Entre els premis obtinguts cal destacar: Primer premi al V Concurs Nacional de Joves Intèrprets "Ciutat de Xàtiva" en dues ocasions, Primer premi al IV Concurs d'Intèrprets Solistes de Villar del Arzobispo, Premi Euterpe de la Música 2002, finalista al Concurs Internacional de Quintets de vent "Henri Tomasi" (Marseille), com també el Segon premi al Concurs Permanent de Juventudes Musicales de España. Ha col·laborat, entre d'altres, amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (Palau de les Arts Reina Sofia).
És col.laboradora habitual de l'Orquestra de Cambra de Mallorca així com  de la Fundació Studium Aureum. Actualment és ajuda de solista de clarinet i clarinet baix de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears.

Joan Sempere Donet
Realitza els seus estudis musicals al Conservatori Superior de València finalitzant amb el Premi d'Honor final de carrera. Posteriorment realitza el "Curs de Postgraduat" amb els professors Yehuda Gilad i Wenzel Fuchs al Conservatori Superior d'Aragó. Amés, estudia amb el seu principal professor Enrique Pérez.
Participa a diferents certàmens musicals destacant el Premi Martinú al "Leos Janacek Clarinet Competition", Primer Premi al Concurs Internacional de les Corts i Primer Premi al Certamen Rafael Nadal-Àgora Portals, entre d'altres.
Ha col·laborat amb diferents orquestres com la JONDE, JOGV, ONE, OSIB, Studium Àureum i actualment forma part de la Banda Municipal de Música de Palma.