Sílvia Insa Llopis

Comença els seus estudis musicals al seu poble natal (Cocentaina) i posteriorment al Conservatori Superior de Música "Óscar Esplà" d'Alacant on obté Matrícula d'Honor  i Premi Extraordinari Fi de carrera en clarinet i música de cambra. Amplia estudis a València, Barcelona i Mozarteum de Salzburg.
Molt activa dins el món de la música de cambra, és membre de formacions estables tals com: CORNUCÒPIA (trio de cornos di bassetto) i Harmonie du Soir Ensemble, amb qui ha enregistrat dos discs per al segell discogràfic PlayClassics (Mozart and Beethoven wind Quintets / Música francesa per Quintet i piano).
Ha estat membre d'orquestres joves tals com: Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOVG)  i col.laboradora a la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE).
Entre els premis obtinguts cal destacar: Primer premi al V Concurs Nacional de Joves Intèrprets "Ciutat de Xàtiva" en dues ocasions, Primer premi al IV Concurs d'Intèrprets Solistes de Villar del Arzobispo, Premi Euterpe de la Música 2002, finalista al Concurs Internacional de Quintets de vent "Henri Tomasi" (Marseille), com també el Segon premi al Concurs Permanent de Juventudes Musicales de España. Ha col·laborat, entre d'altres, amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (Palau de les Arts Reina Sofia).
Actualment és ajuda de solista de clarinet i clarinet baix de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears.