Rafel Caldentey Crego

 

Inicia els seus estudis musicals en la seva infantesa a les Escoles Municipals de Música de Felanitx i Artà, on tindrà com a professor de clarinet a Tomàs Picornell. 

Finalitza la seva formació a Espanya amb Pedro Garbajosa i Justo Sanz, al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid, i després es trasllada a Alemanya, on cursarà estudis amb Norbert Kaiser a la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst, Stuttgart. Obté títols de postgrau en clarinet, a la Musikhochschule Köln (Konzert Examen) i a la Thornton School of Music de la University of Southern California (Graduate Certificate) amb Ralph Manno i Yehuda Gilad com a professors, respectivament. A més, finalitza el Màster en Música Antiga amb el professor Lorenzo Coppola a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). 

La seva experiència dins la música de cambra s´ha vist fortament desenvolupada al llarg de dos anys com a músic en residència dels ensembles Villa Musica -Magúncia, i Ensemble Modern -Fràncfort. 

Compagina la seva feina de professor músic de la Banda Municipal de Música de Palma amb col·laboracions en els cercles de música antiga i contemporània de l’illa. 

És llicenciat en Filologia Clàssica per la Universidad Complutense de Madrid.